Autisme Belevingscircuit (ABC)

Inhoud

Het ABC-Circuit laat je door “autistische ervaringen” voelen hoe het is om met autisme te leven. Probeer je eens een voorstelling te maken van wat het betekent om een autismespectrumstoornis te hebben. Je kunt erover lezen en leren, gesprekken voeren. Ervaren is een andere meer praktische manier.

Deze workshop is een actief en zeer toegankelijk dagdeel vol ervaringen. Het circuit bestaat uit een aantal opdrachten en werkvormen die je gaat uitvoeren. Er zijn doe-opdrachten en zintuigelijke ervaringen. Een van onze medewerkers leidt je door het circuit heen en er is ruimte voor het delen van ervaringen. Ook worden diverse tips gegeven over autismevriendelijkheid. 

Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel nu zelf wat je misschien al ooit gelezen hebt. De 9 opdrachten brengen je direct in de gevoelswereld van autisme. 

Doelgroep

Het ABC-Circuit is er voor iedereen, ouder dan 16 jaar, die betrokken is bij personen met autisme en wil ervaren hoe het is om te functioneren in een wereld die niet op jou is aangepast. 

Resultaat

  • Je begrijpt hoe is het om met autisme te leven.
  • Je past de praktische tips en adviezen toe in je omgang met mensen met autisme.

Extra informatie 

  • De workshop Autisme Belevingscircuit kan op aanvraag of op inschrijving van de beschikbare data op een van onze locaties. De geplande data en locaties zijn te vinden via onze jaarkalender.
  • Deze workshop is geaccrediteerd en je krijgt 2,5 punten voor het SKJ. 
  • Deze workshop is in combinatie met andere workshops een goed uitgangspunt voor een studiedag.
  • De groep dient uit minimaal 8 en maximaal 14 personen te bestaan per workshop. 
  • Bij een grotere groep komen we met meerdere trainers. Dit gaat altijd op basis van offerte.
  • Op deze dienst zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. 

Iedereen

Op aanvraag

Op offertebasis

Op aanvraag

"Ik begeleid veel leerlingen die overprikkeld zijn: nu ik er meer beeld bij heb, kan ik een ander gesprek met ze voeren"