Professionalisering

Wil je je als onderwijsprofessional verder ontwikkelen en je kennis en vaardigheden uitbreiden op het gebied van autisme? We bieden drie vormen van professionalisering aan. 

  • Lezingen – 1,5 à 2 uur
  • Workshops – dagdeel
  • Scholing – meerdere dagdelen

Scholing

Alle scholingen worden op aanvraag verzorgd en volledig op maat gemaakt voor jouw onderwijsorganisatie  Naar keuze kunnen thema’s uit scholing, workshops en/of lezingen gecombineerd worden. Deze mogelijkheden vind je aan de linkerkant van deze pagina. 

Ben je op zoek naar specifieke scholing, maar kun je die hier niet vinden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Werken met de ASSwijzer

Het leven met een autismespectrumstoornis (ASS) kan overweldigend zijn en de ontwikkeling belemmeren. De ASSwijzer biedt een uniek kader om overbelasting te begrijpen en oplossingen te vinden.

Autisme en leerlingen met een verstandelijke beperking

De cursus is voor medewerkers van scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK). In deze cursus komt basiskennis over autisme aan bod waarbij voortdurend de koppeling wordt gemaakt naar leerlingen met een verstandelijke beperking.

Autisme en gesprekstechnieken

Een goede communicatie is belangrijk om goed te kunnen ondersteunen. Gesprekken met kinderen en jongeren met autisme verlopen niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens deze scholing maak je kennis met de achtergrond van en oefen je met drie strategieën om verduidelijkende en oplossingsgerichte gesprekken te voeren.

Intervisie opzetten binnen je school

Intervisie is een krachtig instrument om in gesprek te gaan over werkvragen of casuïstiek van leerlingen met en zonder autisme. Onze adviseur autisme en onderwijs ondersteunt een (zorg) team in het opzetten van intervisie en leert je hoe je vanuit kennis over autisme een casus kunt analyseren.

Op zoek naar specifieke scholing? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact