Advies en consultatie

Elke leerling is uniek, met specifieke behoeften en talenten. Als onderwijsprofessional ben je dagelijks aan het werk om het best mogelijke uit je leerlingen te halen. Soms loopt een leerling vast en kan niet meer goed meekomen in de klas. Kinderen met autisme ervaren soms extra uitdagingen op school om hun volledige potentieel te behalen.  

Heb jij als onderwijsprofessional behoefte aan:

  • Deskundig en professioneel advies over autismespectrumstoornis (ASS)?
  • Extra begeleiding voor je leerlingen met ASS?
  • Samen werken aan ontwikkelkansen voor deze leerlingen?
  • Praktische tips voor het onderwijs aan leerlingen met autisme?

Wij bieden verschillende vormen van ondersteuning zoals coaching, begeleidingstrajecten en consultatie. Dit doen we voor de voorschoolse kinderopvang, scholen binnen het regulier en speciaal onderwijs en het mbo. We werken ook samen met HBO-opleidingen en verzorgen daar af en toe gastlessen en workshops. 

Onderstaand vind je meer informatie over de inhoud van onze begeleidingstrajecten. 

Zoals elk kind uniek is, is onze aanpak dat ook. Geen standaard aanpak, maar samen kijken naar dat wat er nodig is. 
 

Consultatie

Ons consultatieaanbod is op aanvraag beschikbaar en volledig afgestemd op jouw behoeften. Hier kun je maatwerkadvies verwachten, dat je professionele aanpak versterkt met praktische inzichten.

Beeldvorming complexe casuïstiek

Wanneer leerlingen moeite hebben om deel te nemen aan het onderwijs vanwege (gedrags)problemen, dreigen thuis te komen zitten of al thuis zitten, is het cruciaal om een helder beeld te krijgen van wat er nodig is. We brengen samen met jou als onderwijsprofessional en alle betrokkenen in kaart wat deze leerling nodig heeft om zich te blijven ontwikkelen. 

Begeleidingstraject van een leerling met autisme

Wij bieden een begeleidingstraject dat jou stap voor stap leert hoe je een leerling met autisme op school individueel kunt ondersteunen. Je krijgt de benodigde kennis, strategieën, tools en gespreksvormen aangereikt. 

Coaching

We ondersteunen je in jouw begeleidingsstijl van leerlingen met autisme: in een lesgevend en/of begeleidende rol. 

Heb je direct hulp nodig of heb je een vraag over je leerling of student? Neem dan contact met ons op.

Contact
“Het grotere plaatje was voor iedereen helder. Het lukte ons om samen de leerling zo goed mogelijk te begeleiden om zijn diploma te halen én de voorbereiding voor het MBO in gang te zetten”

Wil je je kennis en vaardigheden van jezelf of je team vergroten, neem dan een kijkje in ons studieaanbod.

PROFESSIONALISERING