Professionalisering

Wil je je als onderwijsprofessional verder ontwikkelen en je kennis en vaardigheden uitbreiden op het gebied van autisme? We bieden 3 vormen van professionalisering aan. 

  • Webinars en lezingen– 1,5 à 2 uur
  • Workshops – dagdeel
  • Scholing – meerdere dagdelen

Webinars en lezingen

Ben je als onderwijsprofessional, ouder of betrokkene op zoek naar informatie over autisme die op een toegankelijke en efficiënte manier wordt overgebracht? Dan zijn onze lezingen een ideale manier om kennis op te halen. Zeer geschikt voor grote groepen of bijvoorbeeld een lezing op maat voor jouw onderwijsorganisatie. 
De lezingen kunnen we op verzoek ook als webinar verzorgen. 

Thema’s uit scholing, workshops en/of lezingen kunnen gecombineerd worden. De mogelijkheden vind je op deze pagina. 

We bieden jaarlijks een aantal webinars. Deze zijn toegankelijk voor iedereen. De kosten voor deze webinars zijn €35,- per persoon en gaan door bij minimaal 15 aanmeldingen. Kies hieronder een beschikbaar webinar en schrijf je in via de betreffende knop. 

Ben je op zoek naar een specifieke lezing of webinar over autisme en kun je deze niet vinden? Of wil je een lezing op jouw eigen locatie? Neem dan contact met ons op om de op maat mogelijkheden en tarieven te bespreken.
 

Webinar autisme en hoogbegaafdheid

Het samengaan van autisme en hoogbegaafdheid in de klas. Leer hoe je deze specifieke groep leerlingen herkent en begrijpt. Ontdek effectieve benaderingen om aan hun unieke onderwijsbehoeften te voldoen. Verdiep je in de wereld van 'dubbelbijzonder'.

€ 35

i

Het webinar gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen

Webinar autisme en motivatie

Vaak denken mensen dat leerlingen met autisme ongemotiveerd zijn. Is dat werkelijk zo? We onderzoeken de diepere oorzaken achter ogenschijnlijke ongemotiveerdheid bij leerlingen met autisme. Tijdens dit webinar krijg je inzichten om dit gedrag te begrijpen en te begeleiden.

€ 35

i

Het webinar gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen

Webinar autisme bij meisjes

Autisme uit zich vaak anders bij meisjes dan bij jongens. Daarom wordt het vaak niet herkend of verkeerd begrepen. We bespreken de overeenkomsten en verschillen en geven adviezen voor de dagelijkse praktijk tijdens dit webinar

€ 35

i

Het webinar gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen

Webinar autisme en prikkelverwerking

Ontdek de wereld van zintuiglijke prikkelverwerking bij leerlingen met autismespectrumstoornis (ASS). Tijdens dit webinar krijg je inzicht in hoe zeven zintuigen een rol spelen. Je leert over begrippen als overprikkeling en onderprikkeling. Ontvang praktische tips en voorbeelden hoe om te gaan met geluidsoverlast en andere prikkels in de klas.

€ 35

i

Het webinar gaat door bij minimaal 15 deelnemers

Lezing autisme in het onderwijs (basiskennis)

Ontdek autisme in de klas: begrijp de kenmerken, ontdek de impact en de rol van Centrale Coherentie, Theory of Mind en Executieve Functies. Leer aan de hand van praktische voorbeelden hoe je als docent of begeleider effectief kunt omgaan met leerlingen met autisme in het basis- en voortgezet onderwijs.

€ Op offertebasis

i

Op aanvraag

Lezing autisme en gesprekken voeren

Verbeter je communicatie met leerlingen met autisme. Leer tijdens deze lezing waarom ze vaak korte antwoorden geven of juist diep ingaan op één onderwerp. Ontvang waardevolle adviezen en praktische voorbeelden om je gesprekken met deze leerlingen effectiever te maken, inclusief het gebruik van visualisatie als hulpmiddel.

€ Op offertebasis

i

Op aanvraag

Lezing autisme en executieve functies

Veel leerlingen met autisme ervaren problemen in de executieve functies zoals bij plannen, organiseren en emotieregulering. Ontdek tijdens deze lezing wat executieve functies zijn, hoe je ze stimuleert en ondersteunt. Thuis en op school.

€ Op offertebasis

i

Op aanvraag

Lezing autisme en het jonge kind

Deze lezing is gericht op jonge kinderen met autisme in groepen 1, 2 en 3 van het basisonderwijs. We bespreken autisme bij jonge kinderen, inclusief de overeenkomsten en verschillen met hun leeftijdsgenoten. Daarnaast behandelen we het proces van diagnosestelling en reiken we praktische adviezen aan voor de omgang met deze leerlingen in de klas. Inclusief tips voor het bevorderen van communicatie, spel en leervaardigheden.

€ Op offertebasis

i

Op aanvraag

"Wat een waardevolle presentatie! Ik heb er veel van geleerd en kan het gedrag van mijn zoon (met Asperger) veel beter verklaren. Hiermee kan ik ook een goede koppeling naar school maken. Ook in mijn professionele werkveld"

Op zoek naar een specifieke lezing of een lezing op maat?

Contact