Lezing: overgang van po naar vo

Voor veel kinderen is de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs een grote stap. Veranderingen, nieuwe gezichten, veel meer docenten, nieuwe vakken en nog veel meer wat er op hen afkomt. Een goede voorbereiding op en begeleiding tijdens deze overstap helpt om succesvol te beginnen aan het voortgezet onderwijs. Het Autisme Steunpunt heeft voor de regio onderzocht hoe dat het beste kan gebeuren voor leerlingen met (kenmerken van) autisme.

Er zijn meerdere  manieren en instrumenten die gebruikt kunnen worden. Het blijkt dat deze hulpmiddelen ook prima in te zetten zijn voor andere (kwetsbare) leerlingen. In deze lezing zie je wat er allemaal mogelijk is om thuis en op school kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op en te ontvangen en begeleiden in het vo.  

De lezing wordt gegeven door een medewerker van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant (onderdeel van Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra).
Kijk hier welke lezingen er gepland staan.

Doelgroep

- Professionals uit alle vormen van onderwijs en hulpverlening, 
- Ouders

Datum

Op dit moment is er geen datum gepland. 

Tijd

De lezingen duren van 19.30 tot 21.30 uur

Kosten

€10,00 per deelnemer, contant te betalen bij binnenkomst (inclusief koffie en thee).

Interesse? 

We kunnen deze lezing op locatie geven. Een lezing duurt ongeveer 2 uur. We kunnen samen met u kijken wat de wensen zijn en hiervoor een offerte maken. 

Als u interesse heeft voor deze lezing op een congres, studiedag of ouderavond, kunt u contact opnemen met ons opnemen.

Op al onze diensten zijn de  Algemene leveringsvoorwaarden en de Klachtenregeling SSOE van toepassing.