<< Samen werken aan ontwikkeling, vaardigheden en perspectief >>
Dana van den Dungen

Professionalisering kan op heel veel manieren! Terug naar alle artikelen

Naast dat we veel consultaties, beeldvormings- en coachingstrajecten doen, zijn we ook altijd bezig met professionalisering. 

 • Op VSO Dieze College en voor de zorgcoördinatoren van het Samenwerkingsverband (SWV) Helmond VO verzorgden we studieochtenden over 'leerlingen leren leren en voorbereiden op de stap naar MBO'.
 • Een groep nieuwe docenten van VSO de Taalbrug hebben enthousiast de cursus ‘Met autisme in het voortgezet onderwijs’ gevolgd.
 • Onze lezing ‘Autisme en hechting’ was goed bezocht. We hebben inmiddels de eerste inschrijvingen voor de volgende lezing ‘Autisme en motivatie' ontvangen. Deze lezingen zijn voor zowel professionals als betrokkenen toegankelijk.
 • We waren aanwezig in Helmond en Eindhoven bij de avonden voor praktijkopleiders en stagebedrijven van het Helicon. Daar spraken we over de ondersteuning van stagiaires die meer begrip en ondersteuning nodig hebben.
 • Op de Emiliusschool verzorgden we tijdens een inleiding op de ouderavond een lezing over ‘Moeilijk verstaanbaar gedrag bij kinderen met autisme’.
 • We gaven en geven de komende tijd bij verschillende instellingen en scholen de mogelijkheid om autisme te ervaren middels het Autisme Belevings Circuit (ABC)
  - Combinatie Jeugdzorg;
  - Stumass;
  - het Varendonck College;
  - de Samenwerkingsverbanden Helmond-Peelland
  - het Strabrecht College
  - De Bastide
  - Een zorginstelling in Noord-Limburg
  Deze workshop is ook te boeken op onze locatie en toegankelijk voor zowel professionals als ouders, familie of andere betrokkenen.
 • Tevens gaan we voor een team van het Alfrink College twee studiemiddagen verzorgen waarbij het ABC-circuit en ‘Autistisch denken’ aan bod komen.  

Zoals je hierboven kunt lezen, is ons aanbod heel divers en vaak maatwerk. Dus wil je voor komend schooljaar ook een cursus, workshop of lezing, voor een studiedag, ouderavond, teamdag of voor jezelf meld je aan via de website of overleg over de mogelijkheden via info@autismesteunpunt.nl