Verplaats je maar eens in een leerling met autisme

Vorige week vond het AutismeBelevingsCircuit (ABC) plaats. Het AutismeBelevingsCircuit laat je door  “autistische ervaringen” beleven hoe het is om met autisme te leven. Probeer je eens een voorstelling te maken van wat het betekent om autisme te hebben. Je kunt erover lezen en leren, gesprekken voeren , maar ervaren is een andere manier.

Er waren veel verschillende deelnemers die aan deze workshop deelnamen. Professionals uit het onderwijs, van de gemeente en van MEE, maar ook ouders en partners van mensen met autisme. Er was tijdens het circuit ruimte om ervaringen met elkaar te delen en dit werd door de deelnemers als een meerwaarde beschouwd. Een leerkracht vertelde ons: “Ik heb nu een beter beeld over de manier waarop kinderen met autisme prikkels om hen heen ervaren. Verwerk maar eens allerlei prikkels tegelijk en probeer je dan nog te concentreren. Dat is niet gemakkelijk! In deze workshop heb ik geleerd om mezelf nog beter te verplaatsen in een leerling met autisme en om met hun beperkingen en zeker ook met hun mogelijkheden rekening te houden in de begeleiding.”

Lees nog een ervaring van een deelneemster bij ervaringen [link]

Wilt u ook aan deze actieve workshop deelnemen? Dat kan. Op 11 mei staat de volgende workshop gepland. Via een aantal opdrachten brengt dit AutismeBelevingsCircuit je in de gevoelswereld van autisme. Tussendoor aangevuld met verklaringen vanuit cognitieve theorieën. De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

De volgende datum staat gepland:

Woensdag 11 mei 2016 van 14.00 tot 16.30 uur
Locatie: Taalbrug, Toledolaan Eindhoven
Meer informatie: klik hier


Deze workshop kan ook bij u op locatie gegeven worden. Wij bespreken dit graag met u. Neem daarvoor contact op via info@autismesteunpunt.nl of de contactmogelijkheden op de contactmogelijkheden op deze site.