THEMA-AVOND ‘STUDEREN MET AUTISME’ GESLAAGD!

“Als ik niet weet wat er komt, hoe kan ik me er dan op voorbereiden?”

Ivo de Groot zette de gasten van onze thema-avond aan het denken. Deze gedachte raakte meteen aan een belangrijk punt als het gaat over voorbereiden op een studie. Als je goed voorbereid wilt zijn, dan moet je weten wat je te wachten kan staan. Hoe zorg je dat je tijdig de juiste informatie krijgt? Ivo de Groot vertelde openhartig over zijn ervaringen op de TU/e en de Fontys. Zijn verhaal nodigde uit tot het stellen van vragen.

Op 18 januari 2016 hielden wij onze jaarlijkse thema-avond ‘Studeren met autisme’. We waren dit jaar te gast in de aula van de Taalbrug in Eindhoven. In de gang konden de deelnemers al informatie krijgen van de mensen van het Autisme Informatie Centrum en van Stumass. Ouders, leerlingen/studenten en professionals waren gekomen om samen te praten over studeren met autisme.
Saskia Sliepenbeek van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant leidde de avond. Diverse aspecten van studeren kwamen voorbij: keuze, voorbereiding, open dagen, meeloopdagen, wat vertel je, hoe word je begeleid, studentenleven en op kamers wonen of reizen,…..
Het werd een interactieve avond waar met tevredenheid op teruggekeken kan worden.

Bij ervaringen leest u enkele reacties van deelnemers over hoe ze de avond ervaren hebben.

U kunt ons bereiken via de contactgegevens op de site voor meer informatie.

Volg onze agenda voor informatie over toekomstige, andere thema-avonden en onze avond ‘Studeren met autisme’ in 2017.