Nieuwe huisstijl Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant

Na bijna 15 jaar vervangen wij onze vertrouwde huisstijl door een nieuwe. Hiermee communiceren we volledig in lijn met Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra (SSOE), waar wij als Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant sinds 2015 deel van uitmaken.

Het meest in het oog springende, is ons nieuwe logo in de vorm van een a. In het nieuwe logo komen de volgende drie kernwaarden van onze organisatie duidelijk tot uiting:

  • Kracht (doorzettingsvermogen, passend onderwijs, focus op de kracht die kinderen en jongeren in zich hebben)
  • Verbinding (verbinding zoeken met relaties, intern en extern)
  • Perspectief (bijdragen aan toekomst voor kinderen en jongeren met autisme)

Het logo onderstreept voor ons ook de verbinding met SSOE en de Externe Dienstverlening van SSOE. Deze logo’s zijn namelijk ook in de vorm van een letter waarin de drie kernwaarden worden verbeeld.

We waren er van meet af aan van overtuigd dat de kleuren van ons nieuwe logo fris en vrolijk moesten zijn. En toeval (of juist niet): de door ons gekozen kleuren hebben dezelfde sfeer als de kleuren van het Autisme Awareness logo! Het resultaat is een kleurrijk en eigentijds logo dat past bij de deskundigheid en de toegankelijkheid van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant.

Bereikbaarheid

Onze telefonische bereikbaarheid is verruimd. U kunt ons voortaan op alle werkdagen bellen tussen 9.00-16.30 uur. Als het druk is speekt u uw gegevens in, wij nemen dan contact met u op. let op: ons telefoonnummer is veranderd! Het nieuwe nummer is 088-2140102. Via de mail en het contactformulier kunt u altijd een vraag of bericht achterlaten. Het contactformulier heet voortaan digitaal loket en is op veel plaatsen op de site beschikbaar. U krijgt snel antwoord van een medewerker. Wilt u liever gebeld worden? Laat u nummer achter bij het terugbelverzoek of bij het digitaal loket en wij bellen u! Elke medewerker heeft een eigen emailadres en een rechtstreeks telefoonnummer. Dit maakt een persoonlijke samenwerking gemakkelijk. Kijk voor alle contactgegeven op de homepage van deze site onder contact.

Passend Onderwijs

Er verandert veel in het onderwijs. Als Steunpunt zijn wij actief in het mede vormgeven van deze veranderingen. Scholen vragen meer om coaching en professionalisering. Bij begeleidingstrajecten van leerlingen ondersteunen we de begeleider van de school om competenter te worden. We willen scholen versterken in het werken met leerlingen met autisme. Adviezen vertalen we naar concrete inzet in de klas en de school die breder is dan de begeleiding van één leerling: wat je doet voor een leerling met autisme werkt vaak ook goed voor andere leerlingen met een hoge behoefte aan structuur.

Samenwerken

Binnen de SSOE werken we samen met de speciale scholen, de Externe Dienstverlening, het arbeidstransitie Centrum en het Transitiehuis in een gevarieerd en breed expertisecentrum voor het onderwijs.

Samen maken we onderwijs passend!