Gratis lezing 15 mei: autisme en ouders

Als leerkracht heb je uiteraard ook contact met de ouders van je leerlingen. En als je een kind met autisme in de klas hebt, is het mogelijk dat één van ouders ook autisme heeft. 

Dit kan soms zorgen voor een bijzondere communicatie tussen de leerkracht en ouder met autisme. Denk bijv. aan een ouder die steeds maar berichtjes blijft sturen. Of aan een ouder die tijdens het gesprek steeds door het raam naar buiten tuurt en je niet aankijkt. 

In deze lezing gaan we hier verder op in. Wat maakt dat het contact met ouders met autisme anders verloopt? Welke rol speelt zijn/haar autisme hierin? Denk bijvoorbeeld aan Theory of Mind, prikkelverwerking en executieve functies. Wat vraagt dit van jou als leerkracht? Ook geven we adviezen om hier als leerkracht op een goede manier mee om te kunnen gaan. 

De lezing wordt gegeven door Dana van den Dungen en Monique Schoenmakers, beiden werkzaam bij het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant. 

Doelgroep

Leerkrachten, intern begeleiders, zorgcoördinatoren, onderwijsassistenten. 

Iedereen op school die contact heeft met ouders met ASS. 

PO / VO / SO / SBO / VSO 

Datum

maandag 15 mei 16.00 – 17.30 uur

Locatie

MBS Eindhoven
Venetiëstraat 43
5632 RM  Eindhoven

Parkeren gratis. 

Kosten

Gratis! Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden omdat het de eerste keer is dat deze lezing aangeboden wordt. We vragen na de lezing de deelnemers kort schriftelijk feedback te geven.